Groepenkast vervangen of uitbreiden in Amstelveen

Wilt u een groepenkast uitbreiden of laten vervangen in Amstelveen? Wellicht is uw huidige exemplaar al wat op leeftijd of heeft u kortgeleden enkele nieuwe elektrische apparaten gekocht. Beide zijn goede redenen om uw groepenkast aan te pakken.

En wij van Viking Elektra kunnen u daar bij helpen. Bel 020 - 213 61 22 voor een afspraak of doe eerst een offerteaanvraag via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een uitstekend functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee meest gebruikte argumenten om een groepenkast te vervangen. Een groepenkast houdt het gemiddeld ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Bij een groepenkast die al ouder is ervaart u sneller ongemak en is de kans op onveilige situaties groter.

Aardlekschakelaars weigeren sneller dienst en schakelaars zouden kunnen inbranden. Daardoor kan brandgevaar ontstaan wat levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Maar er zijn nog meer dingen.

Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten die we gebruiken is toegenomen en ze bovendien steeds krachtiger worden krijgen oude groepenkasten het moeilijker. Als er verschillende apparaten uit eenzelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld kan dat voor overbelasting zorgen. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Amstelveen?

Als er een aantal groepen overbelast zijn wil dat nog niet direct zeggen dat de groepenkast definitief vervangen moet worden. Vaak is uitbreiding van de huidige groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval wordt er een groep of meerdere groepen toegevoegd.

Op die manier kan de stroom beter over alle groepen worden verdeeld. En als u geïnteresseerd bent in elektronica die veel stroom verbruiken zoals een jacuzzi of een sauna maken we hiervoor een eigen groep. Hetzelfde is mogelijk wanneer u bijvoorbeeld wilt overstappen op elektrische koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Op deze plek komt de stroom naar binnen en wordt het langs meerdere groepen over de woning verdeeld. Iedere groep levert dus stroom aan een specifiek gedeelte van het pand.

Als er te veel apparaten van dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Als er sprake is van kortsluiting of overbelasting bij een bepaalde groep schiet de groepstop uit. En mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het is dus als het ware een veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat er niets ergs gebeurd bij overbelasting.

Contact met Viking Elektra voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Amstelveen

Wilt u gevaarlijke situaties voorkomen door tijdig uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wenst u meer gebruiksgemak voor uw elektronische apparaten door een uitbreiding van de groepenkast? In Amstelveen helpt Viking Elektra u. Bel 020 - 213 61 22 of maak gebruik van het contactformulier.