Krachtstroom aanleggen in Amstelveen

Wilt u beginnen met inductie koken, heeft u onlangs een jacuzzi gekocht of wilt u zware machines gaan inzetten voor uw bedrijf? Dan verbruikt u binnenkort meer energie dan de gemiddelde gebruiker. In Amstelveen helpt Viking Elektra u graag bij het aanleggen van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting. We zijn te bereiken via 0172 - 23 94 35 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De termen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden veelvuldig als synoniemen gebruikt. Toch is de betekenis niet hetzelfde. Krachtstroom wordt overwegend gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel ieder geval om een 3-fasen aansluiting wanneer het woord krachtstroom valt.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt uw woning drie keer een stroomvoorziening van 25 ampère (dit is de stroomsterkte). Daardoor komt er ter vervanging van de gewoonlijke een maal 230 volt nu drie maal 230 volt (elektrische spanning) de groepenkast binnen. Door de toegenomen spanning kunt u apparaten gaan gebruiken die een grotere energiebehoefte hebben.

Denkt u bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een sauna of een inductiekookplaat. Bij een gewone 1-fase aansluiting zouden dergelijke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroomvoorziening nu over 3 fasen wordt verdeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom bovenop een 3-fasen aansluiting is vereist wanneer u zwaardere machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten hebben naast een grotere energiebehoefte ook meer stroomspanning nodig. De doorsnee 230 volt waar al onze huishoudelijke apparaten op draaien is onvoldoende voor dergelijke machines.

Bij krachtstroom is de totale spanning niet minder dan 400 volt. Alvorens u gebruik kunt maken van de krachtstroom zullen we eerst de groepenkast moeten aanpassen. Pas als dat in orde is kunt u de zware machines in gebruik nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien zult u voor uw 3-fasen of krachtstroom aansluiting ook uw netbeheerder nodig hebben. Daar kunt u een verzoek indienen voor de verzwaring van uw aansluiting. Hierbij is het wel essentieel dat uw groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Is dat nog niet het geval dan kunnen we deze voor u plaatsen. Even als de onmisbare Perilex stekkersystemen en de bijpassende stopcontacten die worden gebruikt voor apparaten die een 3-fasen of krachtstroom aansluiting nodig hebben. Dat type stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroom uit de verschillende fasen evenredig verdeeld wordt.

Contact met Viking Elektra voor hulp in Amstelveen

Zou u graag een 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten aanleggen? Of is het nog niet helemaal duidelijk of u een verzwaarde aansluiting nodig heeft? In Amstelveen kunt u terecht bij Viking Elektra. Ook voor een nadere uitleg.

Wij plaatsen graag uw nieuwe aansluiting en brengen alle benodigdheden mee. Of het nou gaat om een 2-fasen, een 3-fasen of een krachtstroomaansluiting. U kunt contact met ons opnemen via 0172 - 23 94 35 of een offerte aanvragen via het contactformulier.